עוגת טחינה עם פירות יבשים רכה בטירוף שמקבלת ציפוי גרנולה קריספי שמשדרג כל ביס. רציתי לעשות לנו עוגה לט"ו בשבט, כזאת שתהיה מפנקת וטעימה ואפילו שונה ויצירתית מהעוגה הבחושה שאנחנו מכינים כל שנה, אבל שעדיין תהיה קלה כמובן. מינימום דרישות יש לי.
אז לקחתי את המתכון של עוגת טחינה מקמח כוסמין מלא, הוספתי צימוקים ותמרים, תכלס אפשר לשים כל פרי יבש שרוצים, ואז הגיע גולת הכותרת – ציפוי גרנולה. כל גרנולה שיש בבית מתאימה ויוצרת שכבה קראנצ'ית שמזכירה קראמבל. אני באמת חושבת שמהיום אני מצפה כל עוגה בגרנולה זה פשוט גאוני ולוקח שניה.
אז מה העמדה שלכם לגבי ט"ו בשבט?
אני הכרתי את ט"ו בשבט בתור יום שאוכלים בו פירות יבשים וזהו. עם הזמן הבנתי שחוגגים בו את כל הגידולים כולל ירקות ופירות וזה הפך את החג הזה למרגש במיוחד. השבוע הייתי נוכחת לשיחה שהתחילה כשאחת הבנות סיפרה איך היא זוכרת את טו בשבט: "נו זה החג הזה בצבא שצריך לשים לכל הקצינים פירות יבשים על השולחן בדיון כי הם לא יכולים לשים לעצמם" השיחה המשיכה והתגלגלה לבדיחות וסיפורים על קצינים עצלנים וכמה זה הזוי שהם הרבה פעמים קטנים אפילו מהחיילים שלהם והם מקבלים את הכוח הזה לידיים. מסוג השיחות האלה שאתה חוזר הביתה וימים אוכל את עצמך איך לא אמרת כלום, איך לא ענית.
ידעתי שאנשים מדברים ככה על קצינים אבל לא שמעתי את זה אף פעם. לא יצא לי להיות בשיחה כזאת סביב אנשים שלא ידעו שהייתי קצינה, שכל החברים הכי טובים שלי עדיין קצינים ושבעלי היה מ"פ. למה הם הפכו להיות החברים הכי טובים שלי? כי כשקשה אנשים מתחברים. כמו החיבור האמיתי והקרוב שיש בין לוחמים. נכון, זה הזוי שקצינים צעירים כל כך, זה הזוי שאנחנו כולנו חיילים בגיל צעיר כל כך. אבל זה מדהים בעיני שהצעירים האלה בחרו לתת עוד שנה מחייהם, בחרו לתרום, בחרו להתמודד עם הקושי הזה כי גם בתפקיד של יומיות יש קושי אין סופי ואחריות כבדה על כתפיים קטנות וצעירות. זה לא משנה מה הסיבה שהם בחרו, מה שמשנה זה שזאת היתה בחירה ולא חובה ועל זה אני מעריכה אותם.
כשהייתי קצינה למדתי את הכלל הכי חשוב לחיים: "אל תשפוט אדם כל עוד לא היית בנעליים שלו"
בתור חיילת הסתכלתי על היחידה שלי והייתי בטוחה שאפשר לעשות את זה יותר טוב, "כשאני אהיה המפקדת הכל יהיה יותר טוב, לחיילים יהיה טוב יותר". אז יצאתי לקצונה, הגעתי לתפקיד והבנתי שלא היה לי מושג על מה דיברתי, לא ידעתי שום דבר על מה שקורה מאחורי הקלעים ואני לא מגיעה לקרסוליים של הקצינה שהיתה לי וחוויתי תחושת כשלון עצומה. מאז זה כלל שלא אשכח.
אז מה אתם אומרים, אולי השנה נשנה את הזכרון שלנו לט"ו בשבט ונכין סעודה של ממש? גילי ממשק פתורה הגיעה אלי ליום של אפייה עם שלל מוצרים מדהימים מהמשק. משק פתורה זה אחד המשקים האהובים עלי בארץ ואני מזמינה את שמן הזית שלי רק משם. ככה אני בוחרת ריחות, טעמים וזנים של הזיתים והופכת את האפייה והבישול לחוויה של ממש. עידו הבעלים הוא אחד האנשים המקסימים שיצא לי לפגוש והוא לימד אותי איך טועמים ובוחרים שמן ומאז אני ממש מכורה! גילי הביאה לנו גם דבש איכותי שלא חומם כמו שאני אוהבת. מהדבש האיכותי שלהם הכנו גרנולה בטעם דבש מטריפה ואיתה ציפינו את העוגה שלנו עם השמן הכנו את העוגה- לחצו כאן למתכון גרנולה דבש וחזרו להכין איתה את העוגה המהממת הזאת!
עוגת טחינה פירות יבשים וגרנולה – עוגה לט"ו בשבט
רכיבים לתבנית אינגליש קייק גדולה:
2 ביצים L
50 גרם (1/4 כוס) סוכר קנים
80 גרם (4 כפות) סילאן טבעי
90 גרם (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
160 גרם (2/3 כוס) מיץ תפוזים
קורט מלח
170 גרם 1/4 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
8 גרם (כף) אבקת אפייה
90 גרם (1/3 כוס) טחינה משומשום מלא
5 תמר מג'הול קצוצים
1/3 כוס צימוקים כהים
לציפוי:
2/3 כוס גרנולה – לחצו כאן למתכון של גרנולה.
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סילאן וסוכר.
- מוסיפים את כל חומרי הגלם ומערבבים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 10 דקות, פותחים בזהירות את התנור, מוציאים את העוגה ומפזרים שכבה עבה ומפנקת של גרנולה.
- מחזירים לאפייה של עוד כ – 20-30 עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
בתאבון!
טיפ טיפה טיפים:
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
- ניתן להחליך את הסוכר לכל סוכר גבישי אחר שיש בבית : קוקוס/ חום/ לבן
- אפשר להחליף את הביצים ב 110 גרם רסק תפוחים
- אפשר להחליף מיץ תפוזים בחלב סויה או חלב רגיל
- אפשר להחליף לקמח מלא
- ניתן להוסיף כל סוג של פרי יבש שאתם אוהבים כל עוד סך כל הפירות היבשים הינו 2/3 כוס
2 תגובות
העוגה הזו היא תחת כותרת של מתכונים טבעוניים, אך יש בה ביצים. אולי כדאי לכתוב ליד אפשרות לתחליף.
רשום בסוף המתכון 🙂